Pregătirea microfonului - MediNav

Pregătirea microfonului

Pentru a folosi aplicația MediNav este obligatoriu să vă asigurați că microfonul dumneavoastră este conectat și funcționează corespunzător.

A. Verificarea Microfonului

Dacă microfonul dumneavoastră are un adaptor Jack, asigurați-va că microfonul este introdus în panoul video-audio în portul ROZ și nu în cel verde (căutați sigla de microfon gravată lângă port).

Menționăm că la unele dispozitive este necesară resetarea calculatorului la prima utilizare a unui microfon cu mufă Jack.

Calitatea audio

Faceți câteva înregistrări de test și dacă sunetul nu este bun încercați să schimbați microfonul sau căștile. Calitatea transcrierii depinde de calitatea sunetului înregistrat. Dacă nu aveți acces la nici un laptop sau microfon extern, echipa tehnică MediNav recomandă aceste două dispozitive: Trust GXT 210 sau Logitech H340.

Poți verifica înregistrarea în partea de jos a editorului, folosind playerul audio atașat. Fiecare înregistrare va avea un player separat.

Dacă ați introdus microfonul în mod corect, putem verifică dacă acesta funcționează accesând site-ul : https://www.onlinemictest.com/ .

1. Prima utilizare a acestui website ne v-a deschide fereastră următoare:

2. Va rugam asigurati-va ca ati apasat “Allow” pentru a permite website-ului sa foloseasca microfonul. 

3. Daca ati apasat “Allow”, chenarul din dreapta v-a aparea sub urmatoarea forma: 

4. Apăsați butonul “Start” și dacă microfonul funcționează corespunzător pe ecran v-a apărea un aspect similar cu următorul model:

 

 

 

 

 

B. Microfonul in aplicația MediNav 

Dacă ați urmărit pașii anteriori, utilizarea microfonului în aplicația MediNav nu ar trebui să creeze vreo problema. 

La fel că și la site-ul de testare a microfonului, la prima utilizare în browser a aplicației MediNav, vi se v-a cere acceptul de utiliza microfonul. Va rugăm apăsați “Allow” pentru a putea folosi microfonul.

Dacă ați apăsat din greșeală pe butonul “Block”, în colțul din dreapta sus v-a apărea o iconiță asemănătoarea cu cea din poză:

Apăsați pe butonul “Always Allow (numele site-ului) to acces your microphone” și apoi pe butonul “Done”.

C. Microfonul este conectat însă nu se înregistrează nimic

Dacă ați urmărit toți pașii de mai sus și microfonul nu pare să înregistreze atunci trebuie să verificăm dacă microfonul este cu adevărat conectat și dacă acesta funcționează corespunzător. 
Pentru a intră în meniul “Sound settings” apăsați împreună tastele “Windows” + “R” ale tastaturii și apoi copiați următorul text “ control mmsys.cpl sounds “ -> Apăsați “Ok” .

În fereastră care apare, apăsați pe secțiunea “Recording” și verificați dacă este prezența o bifa verde lângă iconiță microfonului:

În cazul în care nu reușești să inregistrezi cu microfonul, te rog ia legătura echipa noastră de support la support@medinav.eu sau la telefon/whatsapp: +40 799 196 307.

help
Author: help

Articole asemănătoare

Expresii pe care MediNav le înțelege

Asistentul MediNav înțelege și transcrie automat expresiile și semnele de punctuație dictate de către dumneavoastră. Va prezentăm mai departe o lista a expresiilor pe care

Compila questo modulo per ottenere i tuoi 10 esami gratuiti al mese su MediNav


Completați formularul de mai jos pentru a fi contactat in legatura cu contul MediNav


Completați formularul pentru a beneficia de abonamentul Gratis 10 !