MediNav, Teleport, Neonic.ai: obiectivele startup-urilor de la acceleratorul Techcelerator și Google Advancing AI - MediNav

MediNav, Teleport, Neonic.ai: obiectivele startup-urilor de la acceleratorul Techcelerator și Google Advancing AI

Share This Post

Inteligența artificială e folosită de startup-uri pentru a putea să-și atingă obiectivele de business mai rapid și să eficientizeze problemele descoperite. 7 startup-uri participă la acceleratorul Advancing AI organizat de Techcelerator și Google for Startups, iar noi am discutat cu ele în detaliu pentru a afla obiectivele lor.

41 de startup-uri s-au înscris la Advancing AI, accelerator care susține dezvoltarea acestor startup-uri ce au produse bazate pe inteligență artificială. Cu ajutorul acceleratorului susținut de Google, startup-urile au acces la resurse premium, la instituții din Europa Centrală și de Est pentru validarea serviciilor și dezvoltarea afacerilor, la o rețea de investitori pentru finanțare și mentori.

Am vrut să vedem în detaliu ce probleme rezolvă, așa că i-am luat la întrebări și în două articole dedicate vom vorbi despre toate cele 7 startup-uri.

MediNav – asistent digital pentru medici care ii ajută să dedice mai mult timp pacienților lor, reducând munca administrativă

Fondatori:

„Suntem un mix de business, AI și software development. Împreună, cei patru cofondatori, avem 36 de experiență”, spune Wanda Fiat, care este și CEO-ul MediNav. Ea este cea de la care a și început povestea MediNav. Experiența ei personală a dus la decizia de a ajuta sistemul medical. Wanda lucrează cu startup-uri de 5 ani. De 3 ani lucrează împreună cu Adrian Cuzman, CTO al MediNav. Vlad este advisor pe business și are deja un exit de succes, iar Alex este conexiunea medicală și ne ajută să dezvoltăm un network medical între studenți, dar și clinici locale”, spune Wanda Fiat pentru start-up.ro.Jumătate dintre români folosesc smartphone-ul pentru monitorizarea sănătățiiPowered by Buna. Am peste 15 ani experienta in vanzari directe si indirecte, Business Development, Account Management si Trade Marketing Experienta este acumulata in diferite industrii precum FMCG, TeAlin BucsaiCu o experiență de peste 22 ani în domeniul financiar, înțelegand importanța consultanței pentru antreprenorii din România, pot studia business-ul dumneavoastra pentru a-l cunoaGabriela Vascocenco

În momentul de față, MediNav caută activ medici care să se alăture echipei, inclusiv sub formă de cofondatori.

Problema identificată și rezolvarea sa

„Statisticile arată că doar Marii Britanii și Germaniei le lipsesc 70.000 de medici și asistenți medicali. Personalul actual folosește 50% din timp pentru a documenta pacienții. Situația se aplică și centrelor de bătrâni. Soluția noastră aduce mai multă eficiență în instituțiile medicale vizând o reducere cu 70% a muncii administrative si reducerea potențialelor erori”

Stadiul actual al startup-uluiCum faci din orașele noastre atracții pentru nomazii digitali din toată lumea

„În cele 6 luni de când lucrăm la produs avem un MVP funcțional în limba română și am lansat proiecte pilot în instituții medicale. Strângem feedback, dezvoltăm produsul și avem deja discuții cu clinici mai mari din România”

De ce Advancing AI?

„Advancing AI este un program perfect pentru noi deoarece creează un context de mentori, network și suport de la Google direct relevant pentru un startup deep tech. Pe lângă challenge-urile clasice ale unui startup, cele deep tech se lovesc și de alte probleme care sunt în special vizate de programul Advancing AI. Mentorii sunt toți cu experiență în domeniu, există deja colaborare între startup-urile participante și credem noi că este o rampă de lansare și o validare pentru produsul nostru”

Rolul inteligenței artificiale în produsul MediNav

„MediNav ascultă ce spun medicii, înțelege, completează automat formularele din dosarul electronic și oferă asistență clinică decizională prin alerte de interacțiuni medicamentoase”

Produsul MediNav are două straturi de inteligență artificială: automatic speech recognition și natural language processing. Împreună reușesc să înțeleagă ce spune medicul, să corecteze eventuale greșeli și să extragă conținut relevant din formularele medicale.

Planuri pe 2021 și piețe vizate

Până anul viitor MediNav dorește să aibă o soluție scalabilă la orice număr de medici, gata de integrat în orice software medical și să adauge limba germană în produs.

La nivel de piețe, vizează piețele vorbitoare de limba germană, cum ar fi Austria, Germania sau Elveția, dar fondatorii nu exclud Danemarca, Polonia sau Franța.

Provocările din calea MediNav

Când vine vorba de obstacolele în calea succesului MediNav, fondatorii menționează de „structurile închise din domeniul medical, diversitatea limbilor, dialectelor și accentelor în Europa, reglementările stricte legate de protecția datelor care fac mai grea penetrarea pieței medicale. În plus, lipsa de renume, mai ales dacă încerci să treci granițele”

GoTeleport – serviciu de închiriere mașini electrice dezvoltat pe baza unor algoritmi proprii care oferă date privind cererea, localizarea în timp real a autovehiculelor și livrarea acestora către clienți.

Problema rezolvată

„Traficul și parcările sufocate sunt probleme majore pentru multe orașe din lume, în special București. Noi vrem să convingem lumea să renunțe la mașina personală care peste 23 de ore pe zi doar consumă un loc de parcare. Livrăm în 10 minute o mașină electrică pe care o poți conduce pentru minute sau zile. La finalul călătoriei, poți cere ca unul din curierii noștri să te aștepte să preia mașina și să nu mai cauți loc de parcare”, spune Grigore Danciu, fondator al Teleport.

Echipa de fondatori și mentori

„Avem în echipă olimpici internaționali la matematică și informatică, ingineri cu experiență în Silicon Valley la Twitter, Uber, Facebook sau Google. Pe partea de operațiuni lucrăm cu fostul Country Manager al Bolt. Am lucrat 4 ani să facem o soluție white label B2B pentru firme de carsharing înainte de acest proiect care a fost folosită de 15 firme pe 4 continente, inclusiv în programul de corporate carsharing al Google California”, explică Grigore Danciu.

Cum funcționează inteligența artificială în Teleport

Teleport are mai multe componente care folosesc inteligența artificială. În primul rând, partea de aprobare a clienților folosește algoritmi dezvoltați chiar de către echipa proprie. Aprobarea clienților se face prin introducerea carnetului de șofer și a buletinului. De asemenea, inteligența artificiaă intervine în estimarea cererii, care permite rebalansarea flotei pentru a maximiza gradul de utilizare și clasificarea gradului de risc al utilizatorilor în funcție de stilul de condus.

De ce Advancing AI?

„Vrem să luăm feedback pe metodele pe care le folosim de la experți de renume, plus să facem networking cu alți fondatori din domeniu”, spune Grigore Danciu.

Rezultatele actuale ale Teleport

„Avem 20.000 de utilizatori înregistrați și am crescut de la 10 mașini la început la o flotă de 70 de mașini Renault Zoe, VW E-Golf, BMW i3, Nissan Leaf, Opel Corsa-e și urmărim să creștem accelerat în următoarele luni”.

Planurile de viitor

Teleport vrea să-și consolideze poziția în București și să lanseze deja o a doua țară. Modelul lor, consideră fondatorii, funcționează excelent în Londra sau San Francisco. Însă principalul obstacol din calea lor este găsirea ratei ideale de expansiune, pentru a nu investi în mașini și echipă prea mult, înainte ca piața să fie pregătită.

Neonic.ai – platformă tip API as a Service care oferă soluții de inteligență artificială pentru rezolvarea problemelor curente ale companiilor fără ca acestea să dezvolte soluții AI proprii.

Problema identificată și rezolvarea sa

„Există o cerere mare de servicii bazate pe inteligența artificială. Cererea nu poate fi satisfăcută cu software tradițional „on premise”, deoarece aceasta ar însemna ca fiecare aplicație să fie construită de la zero. Acest lucru ar însemna o pierdere importantă de timp și de capital pentru orice afacere. Noi oferim soluții de inteligență artificială prin API (application programming interface) care poate fi ușor folosit și implementate în orice business”, spune Alex Ponoran, Chief Strategy Officer la Neonic.ai.

Inteligența artificială se află la baza serviciilor Neonic, fondatorii spunând că ei reprezintă noul val de schimbare în tehnologie.

Echipa Neonic.ai

Pe lângă Alex Ponoran, echipa este formată și din Darius Răzvan Bogdan. Acesta este inginer, recent absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare. Alex este în anul 6 la Facultatea de Medicină. Cei doi au apelat la un program de finanțare pentru startup-uri al Uniunii Europene și astfel a început povestea Neonic.ai.

Rolul Advancing AI în dezvoltarea Neonic

„Ne dorim să învățăm. De aceea am aplicat la Advancing AI, orice resursă nouă e utilă pentru a ne ajuta startup-ul. Rezultatul final pe care ni-l dorim este să reușim să ne dezvoltăm mindsetul de startup founder”, spune Alex.

Stadiul Neonic.ai

„Ne aflăm în stadiul final de dezvoltare, ne pregătim pentru a deschide platforma anul acesta, momentan avem un client pentru care oferim servicii dedicate”

Planurile pentru 2021

„Ne dorim să mărim varietatea de servicii oferite. Vom oferi soluții pentru gestionarea completă pentru clienți a unor modele de inteligență artificială proprii”, spune Alex.

Neonic dorește să se extindă în Uniunea Europeană în primul rând, dar avantajul business-ului lor este că poate să activeze pe orice piață din lume, fără să fie constrâns geografic prin livrarea în Cloud.

Principala dificultate în calea dezvoltării Neonic

„Lipsa de capital care ne împiedică să ne mărim echipa, să ne facem mai vizibili”.

Articol preluat de pe https://start-up.ro/

Wanda
Author: Wanda

More To Explore

O introducere în universul MediNav pe scurt

Pentru folosirea aplicației îți recomandăm să folosești Google Chrome sau Edge.  Odată ce te-ai logat, pe pagina de Home vei vedea un scurt tutorial video cu funcțiile de bază ale

Completați formularul de mai jos pentru a fi contactat in legatura cu contul MediNav


Completați formularul pentru a beneficia de abonamentul Gratis 10 !